Ingredienten:

  • 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 230 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 40 gr cacaopeder
  • melk

Bereiding

  1. Zet de oven aan op 170 C
    Mix de boter zacht. Mix er de suiker en snuf zout door. Doe er vervolgens één voor één de eieren bij. Tot slot het meel. Is het te droog dan nog een beetje melk.
    Schep ongeveer éénderde van het beslag in een andere kom en doe er de cacao, 20 gr suiker en een scheutje melk bij. Mix goed door elkaar.
  2. Vet de cakevorm in met boter en klop er wat meel doorheen, dan bakt de cake niet aan.
    Schep vervolgens de helft van het lichte beslag in de vorm. Doe er het chocolade beslag overheen. Daarna de rest van het lichte beslag. Zet de cake 60 minuten midden in de oven tot hij gaar is, test dat met een prikker. Laat de cake daarna afkoelen op het aanrecht. Eet smakelijk.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline