Ingrediënten:
- 300 gram bloem of volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 240 gram donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 1 volle eetlepel schenkstroop
- 200 ml water
- Mespunt zout
- flinke lepel honing
- evt. 100 gram rozijnen toevoegen
- evt. kaneelsuiker om te bestrooien
- evt. amandelschaafsel om te bestrooien
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en vet je cakevorm in en bestrooi de binnenkant met een beetje bloem.
- Doe de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en kaneel in de beslagkom.
Meng deze goed door elkaar. - Meng in de maatbeker het water, schenkstroop en het ei goed door elkaar.
- Meng het natte mengsel door de droge bestanddelen met een spatel.
Roer dit snel door elkaar tot een egale massa.
Roer er als laatste de honing, en eventueel de rozijnen door. - Giet het beslag in de bakvorm, bestrooi deze evt. met kaneelsuiker en amandelschaafsel, en zet deze ongeveer 70 minuten
in de oven.
No responses yet