ingrediënten:
- 200 gr pure chocolade
- 250 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr roomboter
- 4 eieren
- 200 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
- evt. een stukje witte chocolade
bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de pure chocolade au bain marie samen met de roomboter. Als de chocolade en de boter gesmolten zijn, haal je de pan van het vuur en laat je het geheel een beetje afkoelen. Voeg de basterdsuiker toe aan de gesmolten chocolade. Ondertussen meng je in een andere kom de bloem met het zakje bakpoeder en een snufje zout. Voeg vervolgens de eieren en de bloem beetje voor beetje toe aan de gesmolten chocolade/boter. Als alles goed gemengd is, schep je het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Bak de brownie ongeveer 30 minuten in de oven. Steek vervolgens een sateprikker in de rand van de brownie, als de prikker er hier droog uitkomt is de brownie goed. Laat de brownie afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Let op: elke oven is anders. Het kan zijn dat bij iemand anders de brownie wat langer in de oven moet. Smelt eventueel nog een beetje witte chocolade au bain marie en sprenkel dit over de brownie.
3 Responses
we maken het nu voor de tweede keer!
heerlijk
lekker