ingrediënten:

  • 12 bladeren Chinese kool
  • 30 g gedroogde wolkenoren
  • 2 theelepels nuoe mam
  • 400 g varkensgehakt
  • 1 bosje bieslook
  • het groen van 8 lenteuitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 1 tl pikante saus
  • 1 tl zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper

bereiding:

DE GROENTE
Neem 12 grote bladeren kool. Blancheer de koolbladeren en het groen van de lenteuitjes 1 minuut in een pan met gezouten kokend water; de groente moeten zacht worden. Laat uitlekken en zet weg. Week de wolkenoren 15 minuten in lauwwarm water. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes. Was en hak de bieslook. Hak de teentjes knoflook en ui.

DE VULLING
Meng het varkensgehakt, de wolkenoren, de gehakte knoflook en ui, de nuoc mam, 1 eetlepel peper en de gehakte bieslook. Kneed alles tot een homogeen mengsel.

DE KOOLBLADEREN VULLEN
Leg de koolbladeren vlak op een werkblad. Schep in het midden van elk blaf een royale eetlepel van de vulling zodat een pakketje ontstaat. Knoop de pakketjes met de groene stengels van de lenteuitjes dicht.

DE KOOLROLLETJES BAKKEN EN STOMEN
Bak de koolrolletjes in een hete, met olie ingevette stoompan. Doe de deksel op de pan en stoom je 20 minuten.

DE SAUS
Doe de kippenboillon, de tomatenpuree, het aardappelzetmeel en de pikante saus in een pan en laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Serveer de gevulde koolrolletjes met de tomatensaus.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline