Ingrediënten:
- 300gram vlees/champignon/wat je wilt gebruiken voor de ragout
- 2 dl water (om bouillon van te trekken)
- 4 takjes peterselie
- 3 el boter
- 3 el bloem
- 2 eieren
- 150 gr paneermeel
- Zout en peper
- Nootmuskaat
- 1 el melk
- 1 el olie
Bereiding:
- Kook het water met de basis voor de ragout. Als je vlees of kip gebruikt eerst fijnsnijden. Dan kapotkoken. Hierna de bouillon af laten koelen.
- Maak een roux van de boter en bloem. Laat ongeveer 2 minuten zachtjes garen. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
- Spatel nu het vlees en de fijngesneden peterselie erdoor en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de ragout hierna minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden.
No responses yet