Ingrediënten:

  • 300gram vlees/champignon/wat je wilt gebruiken voor de ragout
  • 2 dl water (om bouillon van te trekken)
  • 4 takjes peterselie
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • Zout en peper
  • Nootmuskaat
  • 1 el melk
  • 1 el olie

Bereiding:

  1. Kook het water met de basis voor de ragout. Als je vlees of kip gebruikt eerst fijnsnijden. Dan kapotkoken. Hierna de bouillon af laten koelen.
  2. Maak een roux van de boter en bloem. Laat ongeveer 2 minuten zachtjes garen. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
  3. Spatel nu het vlees en de fijngesneden peterselie erdoor en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
  4. Laat de ragout hierna minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden.
Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline