Ingrediënten:

  • 200 gr couscous
  • Handjevol gedroogde abrikozen
  • Handjevol pecannoten
  • 2 geroosterde paprika’s (evt. uit pot)
  • Hanjevol munt en peterselie
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en Zout

bereiding:


Strooi de couscous in een schaal en giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het weg.

Hak de pecannoten in stukjes en snij de abrikozen in blokjes.

Snij de paprika’s in stukjes en hak de kruiden grof.

Na ongeveer 10 minuten heeft de couscous al het vocht opgenomen. Roer het door elkaar met een vork.

Voeg peper en zout toe, het sap van een halve citroen en een scheut goede olijfolie.

Voeg de gesneden ingrediënten en de gehakte kruiden toe en meng het geheel door elkaar.

Lekker bijgerecht bij kip, lamsvlees en serveer het met platbrood en raita.

Category
Tags

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

je bent momenteel offline